Friday, September 12, 2014

Asjalikud ajad.

Kui ma esimest korda Darwin'isse sattusin 2011 aasta detsembris nägin silte II maailmasõja aegsetest kütusetunnelitest, aga olude sunnil sinna uudistama minna polnud võimalik. Nüüd naasnuna Darwin'i ja hetkel, mil siin on viibida veel pisut alla nädala otsustasin neile pilgu peale heita. Pole põhjust kahjatseda. Olid täpselt sellised nagu välja reklaamitud ning pettumuseks polnud põhjust. Huvitav fakt nende tunnelite kohta on see, et neid pole kunagi kasutatud kütuse hoidlatena, kuna ei suudetud vee sissevoolu probleemile lahendust leida. 90'ndate alguses avati need avalikkusele ning nüüd võib igaüks sinna sisse kiigata.

Lisaks tunnelite külastusele laenasime tuttavaga teistelt tuttavatelt jalgrattad ja põrutasime East Point'i, kus asub Darwin Military Museum. 7-8 km rannikuäärset väntamist ja olimegi kohal. Iseenesest põnev koht jällegi ning peamiselt keskendus Darwin'i linna pommitamistele 1942 aasta alguses Jaapani Impeeriumi poolt. Kuna East Point'il asuvad kaitserajatised on see koht vägagi sobilik antud muuseumile.

Nädala alguse poole käisin ka Indoneesia Konsulaadis viisal järgi ning nüüd pole tarvis Timor Leste's selle pärast pead vaevata. Samuti vahetasin endale pisut USD'sid kuna need on seal ametlik käibel olev valuuta. Homsest algavad viimased viis päeva tööl ning siis juba peale ühte vaba päeva lendan 6.30 reede hommikul Darwin'ist Dili'sse. Mõned pildid ka, et oleks, mida trükimusta vahele kaeda.






















3 comments:

  1. Ben Franklin is good friend of mine, he is always welcome.

    ReplyDelete
    Replies
    1. How do you like my two other friends George Washington and George Washington? :)

      Delete
  2. They are welcome too, but when they come, they have to bring more George Washington.

    ReplyDelete