Monday, September 1, 2014

By Any Means (Necessary)

Meest sõnast, härga sarvest. Natuke olen aega leidnud ning saanud enam-vähem paberile kirja oma väikese reisi esialgse kavandi. Kõigepealt olgu öeldud, et tegemist on üsna kiire liikumisega ühest kultuuriruumist teise ning siis juba kolmandasse ja edasi, kuid olude sunnil olgu ta seekord sedaviisi. Kui kellelegi on tuttav nimi Charley Boorman, siis ollakse ehk tuttavad ka tema kahe erineva rännakuga, mille koondnimeks oli "by Any Means". Nendes kahes saatesarjas rändas Charley esialgu maailmas ringi kasutades mistahes erinevaid transpordivahendeid püüdes jääda truuks ideele mitte kasutada kommertslende. Sarnaselt tollele kavale üritan ka mina jõuda Dili'st Timor Leste's Bangkok'i Tai Kuningriigis kasutamata kommertslende. Ettevõtmine tuleb mahutada üsna kitsasse ajaraami ning seetõttu on paratamatus, et igasse nurka ei jõua teel olles uudistama minna, kuid sellest pole lugu, sest esialgu nii mulle sobibki. Kasutan eelkõige kohaliku ühistransporti ning alternatiivseid võimalusi. Parema infrastruktuuri, taristuga kohtades bussi ja rongi teenust. Saarte vahel eeldatavasti praame, kiirpaate ning muid võimalike variante. Abiks ka paar kohaliku elu ja teenustega kursis olevat raamatut.

Plaan ise on järgmine:
Dili, Timor Leste - Kupang, Indoneesia
Kupang - Larantuka
Larantuka - Labuan Bajo
Labuan Bajo - Komodo
Komodo - Sape
Sape - Poto Tano
Poto Tano - Lombok
Lombok - Bali
Bali - Java
Java - Sumatra
Sumatra - Melacca, Malaysia
Melacca - Penang
Penang - Bangkok, Tai

Kuna tegemist on esialgse kavaga, siis nimekirjas on nii linnu, väikeseid külasid kui ka lihtsalt saarte nimed, kuid sellest pole lugu kuna kuigi plaan on järgimiseks, olen arvestanud, et asjaolude kokku langemisel võin olla sunnitud esialgsest plaanist kõrvale vaatama.

Kuna vastav tarkvara tahvlis puudub ei saa ma mingisugust väga uhket kaarti joonistada, kuid see-eest saan panna üles paar pilti ekraanitõmmistest. Abiks ikkagi.

 Lähemalt

Kaugemalt

Olgu veel mainitud, et 19. Septembri hommikul lendab lennuk Darwin'ist Dili'sse ning Bangkok'is loodan olla 13. Oktoobril. Vahepeal üritan teha hulgaliselt pilte, koguda audiovisuaalset materjali ning pidevalt ka blogisse postitusi teha. Viimasel ajal on postitused küll kokku kuivanud, kuid peagi peaks olema küllalt millest kirjutada.

Head teadmiste päeva!

No comments:

Post a Comment